Bla gjennom bedriftsnavngenerator etter bransje
Industrier
- 3D Utskrift
- Accessories
- eventyr
- SoMe annonsering
- estetisk
- Byrå
- Såing av bønnene
- FANTASTISK
- Applikasjon
- Klær og tilbehør
- arkitektur
- Kunst
- Auksjon
- Biler
- avokado
- Babybutikk
- barnevakt
- pose
- Bakeri
- Baking
- Ballong
- Bar
- Barber
- Badebombe
- Strand
- Perlene
- Beauty
- Øl
- Bike
- Båt
- bokføring
- bøker
- butikk
- Armbånd
- Brød
- Kafé
- Kake
- Lys
- Candy
- Bil
- Catering
- CBD
- Chic
- Sjokolade
- jul
- Classy
- Rengjøring
- Klesbutikk
- Kaffe
- Tegneserie
- Kommunikasjon
- Datamaskinreparasjon
- Datamaskiner
- Anlegg
- Cookie
- Kul
- Bedriftens
- Kosmetisk
- Sukkerspinn
- Håndverksbutikk
- Hekle
- cupcake
- Frakt
- utforming
- Dessert
- Diamant
- Digitalt
- Digital Markedsføring
- Hundepleie
- Donut
- Kle
- Drikk
- drone
- Øko-vennlig
- Kunnskap
- Elektronikk
- Elegant
- Broderi
- Ingeniørarbeid
- Ærendetjeneste
- Essensielle oljer
- Event
- Eksotisk
- Ansiktsmaling
- Familie
- Fancy
- Mote butikk
- Hurtigmat
- fiske
- Fitness
- Blomsterbutikk
- Mat
- food Truck
- Morsom
- Møbel butikk
- Future
- Spill
- Hage
- Gave
- Gavepakking
- Jentete
- Glass
- Global
- Golf
- Grafisk design
- Grønn
- Fitness
- Hårsløyfe
- Hår
- håndlaget
- Handyman
- Glad
- maskinvare
- Helse
- hipster
- Holistisk Healing
- Hjemmehjelp
- Hjemmedekorasjon
- Hjemmeinspeksjon
- Honning
- Hospitality
- Iskrem
- Inspirerende
- Interiør Design
- IT
- Gullsmed
- Juice
- Barn
- Kitchen
- Vipper
- Lær
- Leggings
- Livsstilsveileder
- undertøy
- Lip Gloss
- Leppestift
- Oppbevaring
- Luksus
- sminke
- Marketing
- massasje
- Media
- Moderne
- Monogram
- musikk
- Spiker
- Natur
- Ernæring
- Olje
- Online Marketing
- organisk
- utendørs
- Maleri
- Parti
- Kake
- Pantelåner
- Parfyme
- Kjæledyr
- Dyrepassing
- telefon Veske
- Photography
- Pizza
- Plant
- Plumbing
- Snobbete
- Trykkeri
- Quirky
- eiendom
- Leiebil
- Restaurant
- Detaljhandel
- Retro
- Salon
- Sandwich
- Sci-fi
- Silketrykk
- Sikkerhet
- Service
- Søm
- Sko
- Enkelt
- Skin Care
- Slime
- smoothie
- Snø-kjegle
- Såpe
- Sosiale medier
- Sokker
- spa
- Rom
- Sports
- Sports
- Startup
- solbriller
- Surf
- Genser
- Badetøy
- T-skjorte
- Solstudio
- Tattoo
- Te
- Tech
- TANNBLEKNING
- Telecom
- Tekstil
- Terapi
- Thrift
- Tie Dye
- Toy
- Reise~~POS=TRUNC
- Tropisk
- vape
- Vegan
- Årgang
- Vinyl
- lommebok
- Voks
- Web Design
- Bryllup
- velvære
- Vin
- Wood
- Wood Craft
- Trearbeid
- krans
- yoga
Det store spørsmålet er "hvordan velger du et godt firmanavn i utgangspunktet?" Det er definitivt grunnen til at du er på denne siden, så vi er her for å hjelpe deg.
Vår gratis foretaksnavngenerator er et utmerket verktøy for å veilede deg til et merkebart, relevant firmanavn med høyt potensial som du kan være stolt av i årene som kommer. Men det kreves også noe manuelt arbeid, med tanke på at du fortsatt må oppgi søkeord som gir mening for virksomheten din.
I disse følgende delene dekker vi de beste fremgangsmåtene for å velge et bedriftsnavn. På denne måten vil du ha lettere for å tenke på nøkkelord som skal brukes i generatoren for bedriftsnavn, og du vil oppleve at det er en jevnere prosess når du må velge og kaste noen av forslagene.
1. Gjennomfør grundige publikumsundersøkelser
Publikumsundersøkelser danner grunnlaget for enhver vellykket virksomhet, så det er fornuftig å bruke denne taktikken når du tenker på firmanavnet ditt også. Det er viktig at du fullfører to oppgaver i én, siden du trenger publikumsforskning for produktutvikling, og det kan også gå inn i valg av bedriftsnavn.
Kort fortalt anbefaler vi å utvikle kundepersonas, eller profiler som utgjør det du kan forvente av dine mest vanlige kunder. Disse kundeprofilene tar en detaljert titt på gjennomsnittskunden din, og tar hensyn til elementer som alder, kjønn, livsstil, yrke og utgifter. Du kan til og med gå dypere og se på deres vaner, frustrasjoner og romantiske liv – uansett hva som hjelper deg med å etablere den riktige typen profil.
Med solid publikumsundersøkelse (fra konkurrentanalyser, undersøkelser, spekulasjoner og søkemotorundersøkelser) kan du lage en nøyaktig kundepersona/profil. Dette gir deg grunnlag for ditt firmanavn, samt retningen for din forretningsutvikling. For eksempel kan du nå finne ut hvilken type virksomhetsnavn som vil appellere til en kundepersonlighet – som et utendørs, men likevel profesjonelt navn for et selskap som henvender seg til unge fagfolk som liker camping.
2. Tenk på kreative, fengende ord å inkludere i bedriftens navn
Nå er det på tide å lage en lang liste over ord som du kan bruke i fremtiden for bedriftsnavn. Bruk en ordbok. Ta det til neste nivå med en synonymordbok. Når du hører et interessant ord, skriv det ned. Alle disse ordene venter bare på øyeblikket du oppretter en bedrift. Deretter kan du skrive dem alle inn i bedriftsnavngeneratoren.
3. Merk deg fra konkurransen for å holde deg til det som er kjent i bransjen
Selv om du ønsker å skille deg ut med et unikt bedriftsnavn, kan det å bli for eksklusivt få bedriften til å virke som noe den ikke er. Det samme gjelder for bedriftsnavn som får merkevaren din til å høres ut som om den kommer fra en annen bransje. Fullfør noen konkurrentundersøkelser og skriv ned elementene i bedriftsnavnene deres som de alle har til felles. Begynn å planlegge ditt eget firmanavn med disse fellestrekkene i tankene.
4. Pass på at navnet ikke allerede er tatt (eller er for likt et annet merke)
For å unngå juridiske problemer, bruk alltid firmanavn som ikke allerede er tatt. Du bør også forhindre forvirring (og juridiske problemer) ved å kutte ut potensielle virksomhetsnavn som høres ut eller ser ut som et merke som allerede eksisterer. Bruk domenesøkeverktøy og søkemotorer for å søke på internett etter bedriftsnavnet ditt før du forplikter deg til noe.
5. Hold det kort og enkelt
Kan folk uttale og skrive bedriftsnavnet? Er det under tre ord? Enda bedre, kan du gjøre det om til ett ord? De mest minneverdige navnene, enten for bøker, sanger eller selskaper, har ofte ett ord. Det er ikke et krav, men du bør gjøre ditt beste for å komme til poenget og gjøre det slik at folk ikke trenger å tenke hardt på bedriftsnavnet ditt.
6. Gjør navnet merkevare
Det er så mange andre elementer i virksomheten din som går inn i merkevarebygging enn bare et bedriftsnavn. Et flott firmanavn er et som passer godt inn i merkevarematerialer og -design. Mens du tenker på et navn, bør du vurdere å lage falske logoer og andre design for å se om navnet ser bra ut. Er den for lang til å passe øverst på et nettsted? Ser domenenavnet dumt ut? Passer ikke navnet helt med fargene du har tenkt å bruke?
Ting du bør unngå når du velger et bedriftsnavn
Dårlige bedriftsnavn skyldes ofte feilsøkte idédugnad der navneskaperne begynner å tenke for hardt på hvordan de skal gjøre navnet unikt. På slutten av dagen er det bare et firmanavn; når du får en bedrift til å høres ut som en filosofisk reise, eller som en skremmende sak/oppdrag, går du glipp av poenget med et bedriftsnavn i utgangspunktet. Det skal være innbydende, men også kommunisere hva virksomheten din gjør, alt uten å forvirre kundene underveis.
Selv om vi hovedsakelig liker å fokusere på det positive, er det viktig å forstå hvilke typer tilnærminger du bør unngå når du etablerer et firmanavn:
- Unngå lek med ord: Ordspill fremstår ofte som for dumme, irriterende eller som om selskapet prøver for hardt. Selv lunefulle merker bør formidle et snev av profesjonalitet i firmanavnene deres.
- Ikke bruk et navn som allerede er for likt et annet selskap (eller gjenkjennelig navn): Å velge Amazin eller Microsolo eller Capital Two som firmanavn fører ikke bare til potensielle juridiske problemer, men du er også nødt til å forvirre kunder. Du bør også se bort fra gjenkjennelige navn fra hverdagskulturen. For eksempel kan et selskap som heter MJ's Apparel få det til å virke som Michael Jordan står bak prosjektet.
- Ikke bli for fokusert på å inkludere ditt personlige navn, hobbyer eller personlige preferanser i bedriftsnavnet: Fremtidige kunder bryr seg ikke om noe av dette, og du begrenser bare det kreative potensialet ditt når du oppretter et bedriftsnavn.
- Ikke oppgi svært spesifikke navn (spesielt for holdingselskaper): Det er to grunner til å unngå ekstremt spesifikke navn. For det første er mer generiske navn lettere å forstå for kunder. For det andre er det lettere å flytte fokuset til bedriften din med generelle navn. For eksempel gir Apples navn all slags fleksibilitet, selv om de kunne ha kalt det noe som Two Steves eller Personal Computers R Us. Til slutt sluttet begge «Steve»-gründerne, og Apple lager mye mer enn bare personlige datamaskiner i dag.
- Ikke glem å undersøke navnet og få tilbakemelding: Det kan ta noen andre som hører navnet for å påpeke noe lite tiltalende ved det.
- Ikke helt eliminer ideen om å legge til lokal informasjon: Bayside Apparel er et globalt klesmerke selv om navnet spesifikt refererer til California. Noen ganger vekker steder ønskelige følelser, eller de kan vise autentisitet.
- Unngå navn som folk ikke kan stave eller uttale enkelt: Det er noen vellykkede selskaper med fryktelig uuttalelige eller skrivbare navn; ikke vær som dem. Du ønsker å bli minneverdig uten å skape forvirring.
- Tenk to ganger på uvanlige stavemåter for vanlige ord: Toys R Us og Tumblr fant suksess, men det er en fin linje mellom å skille seg ut med en rask feilstaving og å gjøre det ekstremt vanskelig å merke bedriften din. Stavefeil er på topp i Silicon Valley, men du setter deg opp for at kunder skriver inn feil navn, søkemotorer har problemer med å finne det og har en tøff tid med søkeordoptimalisering generelt.
Hva gjør et godt bedriftsnavn?
Vi er glade for at du spurte. Du vet allerede hva du skal unngå når du genererer et solid firmanavn, men hva er elementene som går inn i et navn som er bundet til suksess?
- Forskjell: Sterke merkenavn skiller seg fra andre bransjer så mye som de skiller seg ut fra virksomhetene i markedet. Du vil ikke høres så generisk ut at folk ikke forstår hvilken type virksomhet du driver.
- Minneverdighet: Gjør det enkelt, lett å uttale og akkurat mystisk nok til at folk vil lære mer. Det hjelper hvis det er en historie bak navnet også.
- autentisitet: Som kanskje den viktigste delen av firmanavnet ditt, betyr autentisitet at firmanavnet ditt representerer selskapets mål, kjerneverdier og overordnede oppdrag. Du trenger ikke beskrive hva du gjør, men et oljeselskap med "Green" i navnet er sannsynligvis det motsatte av autentisk.
- Fleksibilitet: Et sterkt firmanavn lar deg utvide til nye markeder og utforske nye produktlinjer. Ikke tving bedriften din til bare å lage én type produkt bare på grunn av firmanavnet.
- Forsvarlig: Du vil ha et virksomhetsnavn som du kan bruke for virksomheten uansett hvor du utvider til. Et ord som er helt greit i ett land kan bety noe annet i et annet. Du ønsker også å få fulle juridiske rettigheter til bedriftsnavnet, domenenavnet og alle andre merkevareaspekter for ikke å ha noen juridiske problemer i fremtiden.
Populære bedriftsnavn for å gi deg inspirasjon
De mest populære merkene i verden har ofte flere elementer i bedriftsnavnene sine som garantert får dem til å skille seg ut. I gjennomsnitt har vi en tendens til å se vellykkede bedrifter bruke en kombinasjon av kreativitet, enkelhet, litt dypere mening og til og med noe mystikk for å få nykommere til å lure på hva merkevaren handler om.
For å stimulere kreativiteten din, her er noen eksempler på korte, enkle og spennende bedriftsnavn fra ekte merkevarer:
- Samsung
- Candy Crush
- Netflix
- Salesforce
- Converse
- zalora
- National Geographic
- MailChimp
- Oura
- Patagonia
- TechCrunch
- Red Bull
- GoPro
- Null vann
- Velsmakende
- Fitbit
- Spotify
- Wayfair
- Target
- Pop-terts
- Starbucks
- Dollar Shave Club
- PayPal
- Tesla
- Lyft
- Sezzle
- The Boring Company
- Ollie
- Brave Browser
- Caterpillar
- Buffer
- Shopify
- pepboys
- Smuckers
Spørsmål og svar
Hva er en bedriftsnavngenerator?
En generator for bedriftsnavn (som den på denne siden) tar ulike input – som relaterte ord, produkter og bransjer – og bruker algoritmisk logikk for å kompilere en liste over potensielle navn for en ny virksomhet. Virksomhetsnavngeneratorer har også innebygde funksjoner som prøver å gi bedriftsnavn som er logiske, fengende og fortsatt tilgjengelige.
Jeg er ikke så kreativ. Hvordan kan jeg lage et fengende firmanavn?
Det er ok! Det hele starter med en liste med ord. Lag et dokument og skriv opp hvert ord du tenker på når du tenker på virksomheten din. Skriv ned produkter, inspirasjoner, steder, bransjer og til og med rasen til kontorhunden. Deretter legger du disse ordene inn i bedriftsnavngeneratoren for å se hva som kommer ut. Etter det kan du velge de du liker best, teste dem for levedyktighet og ende opp med et navn som gjenspeiler hele merket ditt!
Med alle bedriftsnavnene i verden, hvordan kan jeg gjøre mine unike?
Ved å bruke de riktige verktøyene, undersøke og teste. Begynn med bedriftsnavngeneratoren for rå ideer, og ta deretter de du liker og sjekk om de er unike nok fra andre virksomheter. Etter det må du teste for å se hvilke bedriftsnavn folk faktisk liker, de som har et mysterium eller en historie bak seg. Det er da du bruker undersøkelser, spørreskjemaer og prøvekjøringer.
Bør jeg bruke mitt eget navn for bedriften min?
Det er ikke helt utelukket, men det er ett stort problem med å bruke en persons navn: det får virksomheten din til å høres ut som en lokal mor-og-pop-etablissement. Og for noen bedrifter er det absolutt ingenting galt med det! Men vi ser ikke så mange globale merker med navn som Steve, Mark eller Susan inkludert. For ikke å nevne, personnavn har en tendens til å fremstå som litt generiske.
Vil navnet gjøre bedriften min vellykket?
Ikke i seg selv, men å bruke mye tid på å finne et flott navn er en fantastisk måte å starte virksomheten din på.
Koster denne bedriftsnavngeneratoren noe?
Nei, generatoren av bedriftsnavn er helt gratis å bruke.